Jere Sumell - Punavihreitä kannanottoja Totuus esiin, maksoi mitä maksoi! Kansalla on oikeus saada kuulla totuus.

Globaali karusellibisnes

Seurasin eilen 13.04.2019 Yleisradion ykköskanavalta MOT –ohjelmaa, jossa oli juttua veropetoksista ja esiteltiin lähinnä Euroopan alueella toimivasta karusellisysteemi-binseksen ja rahantekojärjestelmästä, jos todellakaan Suomikaan ei ole ulkona.

Euroopan Unionin perusidea on vapaa liikkuvuus niin ihmisten, työvoiman, kuin hyöykkeidenkin osalta, ja verojen kantaja on tuotteen loppuostaja. Kaaviossa, missä oli 100 000 euron konttiesimerkki, jonka Yritys A tilaa tuotteen Saksasta rikoskumppaninsa yritykseltä, kontti voi olla esimerkiksi tyhjä, ja sitten myy sen Yritykselle B toiselle rikoskumppanilleen, joka sitten vie kontin takaisin alkuperäiselle lähettejälle maasta taas 0% ALV:llä, ja hakee itse ALV-vähennykset veroista takaisin, täytyy myöntää, että kyseessä on toimiva bisnes, kunhan homma on suunnitteltu taitavasti ja kaikki toimijat jakavat toiminnasta saadun taloudellisen hyödyn keskenään.

Kyseisessä asiadokumentissa oli myös esitettynä, että Italian mafian osuus tämänkaltaisista verokeinottelupetoksista on tuhottoman suuri suhteessa täyspottiin. Lisäksi ohjelmassa mainittiin Dubai, johon rikolliset kotiuttavat voittojaan rahoittakseen muita liiketoimia ansaitakseen lisää rahaa.

Verohallinnon petosyksikön tarkastaja piti Suomen Verohallintoa hyvänä toimijana, ja väitti, että valta-osa ALV-petoksista on saatu estettyä. Voisin kyseenalaistaa tämän. Tuomiotkin, joita virolaisille toimijoille, joilla oli jopa kuolleitten henkilöiden nimiin rekisteröity kaupparekisteriin, yksi virolaistoimija oli sovittamassa tuomiotaan Mikkelin vankilassa, ja hänenkään tuomio ollut, kuin muutaman vuoden.

Totuus on se, että jos petosvyyhdin suunnittelee hyvin, sen lisäksi, että jos viranomaiset alkaa epäilemään jotain rikollista toimintaa, selvitettely kestää kauan, jos oman petosverkoston hajauttaa useampaan eri Euroopan maahan, ja vieläpä maihin, jossa poliisit ja viranomaiset on lahjottavissa rahalla, voisi sanoa, että Verohallinto on voimaton asian suhteen tällä hetkellä, noin niin kuin maalaisjärjellä ajateltuna.

Tyhjät kontitkin, joka ohjelmassa mainittiin, voi olla heikko lenkki ketjussa, jos jossain kohtaa epäillään, miksi niin kevyitä ja kalliita kontteja siirellään maasta toiseen, tai jos tulli tutkii kontit, niin sekin on kierrettävissä, esimerkiksi sisällyttämällä betonivalun konttiin, että sille saadaan painoa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän juhamyllarinen kuva
Juha Myllärinen

Tulee mieleen salamurhat, joilla on iso merkitys. Jos seuraamukset ovat suuret, tai saavutetut asiat suuret, ja vaikutukset mahdollisia vain, jos asia ei tule ilmi, niin salamurhat ja talous menevät tässä kohden helposti saman kaltaiseen menetelmästöön.

Salamurhia pidetään dekkaritason juttuina. Jonkin verran eliminointeja on, ja epäilyjä sitäkin enemmän, tosin nekin tuntuvat olevan eniten jossain pahismaissa.

Hyvä muistaa, että resursseista käydään tietyissä vaiheessa todennettavampaa sotaa, joten jos samaan päästään muilla keinoilla, vaihtoehtoisten keinojen toimivuudelta odotetaan yhtä paljon. Sota on keinona muutenkin kökkö, ellei ole selkeämpää imperialistisen otteeen mahdollisuutta, jollain tapaa rakennettuna.

Imperialistinen osuuskin voi olla erikoistettu, kuten nykyään tapana. Riittää yksi selkeä toimija, jolla on selkeämpi ammattiote tähän. Tuskin on utopiaa, mahdollisena, jos ajattelee toteuttamispuolta. Iso juttu, ja paljon voi olla pelissä, ja toisaalta kun rakentelua on aina, niin sopiva kehitys ei vaadi isoja harppauksia missään vaiheessa.

Tällainen arvelu tuo aika ymmärrettäväksi mm sen, miksi maailman varallisuus voi olla tällä tavoin jakautunut.

Todellisuuskuvan muodostaminen on hämärtynyt paljon. Peruskulkuja on rankkoina kuten aina, mutta seurattavuutta ei samassa määrin kuin aiemmin. Tämän voi nähdä välttämättömänä, EMlle teorille.

Totuudenjälkeistä aikaa on sanottu elettävän, monesta suusta. Samoin korostetaan sitä talouden isoa merkitystä, monesta suusta. Minusta perää, molemmissa.

Käyttäjän JereSumell kuva
Jere Sumell

Salamurhat ja palkkamurhat on yleisiä alamaailman bisneskulttuurissa käsittääkseni. Varmaan niitä esiintyy Suomessakin jonkin verran, kerran ainakin oli rikosaikakauslehti Alibin kannessa jonkun murhasta tuomitun kuva ja yksinoikeushaastattelu vain Alibissa, niin siinä oli sitateissa, että "Kyseessä oli tapporaha".

Ihmisten kanssa, mitä juttelen aika paljonkin kaikenlaisista aiheista, kun käyn ravintolassa ja pubeissa tappamassa yksäisiä iltojani, niin ollaan päädytty siihen, että jos naisia, rahaa, tai viinaa tai yleensä mitä tahansa päihteitä ei olisi olemassa, henkirikoksia tapahtuisi paljon vähemmän Yleensä se riita syntyy jostain noista. No okei, ehkä vielä uskonto noihin lisättynä.

Suomessa taitaa olla yhä yleisin henkirikos-skenaario se, että se tapahtuu yksityisasunnossa, ja siellä on paikan päällä tapahtumahetkellä ollut useampi ihminen. Tavallisesti tulee mieleen noin äkkiseltään, kun lukee jostain keltaisen lehdistön uutisista artikkelin asunnossa tapahtuneesta henkirikoksesta, niin kyseessä mahdollisesti jokin ryyppyporukka, jolle tullut riitaa viinasta.

Turussakin on pari lähiötä, Lauste ja Varissuo, jotka ovat varmaan nykyään ihan mainettaan parempia alueita, mutta joskus 1980-1990 luvulla siellä oli koko Turun väestöön suhteutettuna eniten laitapuolen elämäntaparikolilsia kaupungin vuokra-asunnoissa, ja kuulin lähteestäni, että 1990-luvulla samassa kerrostalossa tapahtui lyhyen ajan sisään kaksi henkirikosta, joista uutisoitiin lehdessä.

Vielä tosta rahasta murhan motiivina sellainen, että kun minulle tulee Tradenomiliiton jäsenlehti säännöllisesti, kun maksan Tradenomiliiton vuosimaksun kerran vuodessa, siellä oli muistaakseni jokin vakuutusyhtiön mainos, jossa minulle yritettiin kaupata henkivakuutusta, niin siinäkin oli otettu esiin asia, että "Rahan takia on tapettu paljon ihmisiä". Ja siinä käytettiin juuri noita sanoja. Sitten jatko oli jokin vertaus muihin motiiveihin, että raha oli siinä mainoksessa mainituista motiiveista pahin.

Liikemaailman kovimmilla toimijoilla ei välttämättä ole korkean luokan moraalia tasa-arvoisen ja arvokkaan ihmissarvon suhteen, mutta se on hyvä, kun ei ole rahaa kertynyt elämän aikana, eikä ole naisystävääkään, ja pitää siitä huolen että ei tee ketään mustasukkaiseksi, ja hanki vihamiestä koskemalla toisen naiseen, ja pysyy erossa ryyppykämpistä, ni sitten ei pitäisi olla mitään hätää, etteikö voisi vanhuuspäivillä odotella humaania loppua.

Käyttäjän juhamyllarinen kuva
Juha Myllärinen

Tarkoitin salamurhia isommissa yhteyksissä, kun valtaa turvataan selkeillä listoilla vaimennetuista henkilöistä. Näitä mainitaan natsi-saksan yhteydessä, ja Neuvostoliiton, etenkin Stalinen aikaan. Tuskin jää tuohon. Isojen asetelmien takia tehdään erilaisia toimia. Salamurhissa toimijoina jää kiinni merkityksettömiä hörhöjä, jos jää. Mafia tunnetaan salamurhista.

Toimituksen poiminnat