Jere Sumell - Punavihreitä kannanottoja Totuus esiin, maksoi mitä maksoi! Kansalla on oikeus saada kuulla totuus.

Seuraavan Rinne-ykkös-hallituksen pitäisi panostaa myös kehitysyhteistyöhön

Hienoa on se, että eduskuntavaalit uudisti maamme parlamenttikokoonpanoa nuorempaan suuntaan, ja hienoa on myös se, että naisiakin on paljon eduskunnassa ja nuorehkojakin naisia. Nuori naisen ikä ei poissulje sitä tosiasiaa, etteikö tällä voisi olla joitain politiikan teon kannalta merkkittäviä lausuntoja, mielipiteitä tai jotain painavaa sanottavaa, mielestäni.

Yks tavoite, johon mielestäni Antti Rinteen tunnustelema hallitus voisi puuttua seuraavan neljän vuoden budjetissa, ja toimissa, on ehdottomasti kehitysyhteistyön lisääminen nimenomaan EU:n ulkopuolella sijaitsevien maiden, ja näiden kansalaisten kotimaassa elinolojen parantamiseen.

Käytännössä yksi keino on lisätä budjettiin varoja ja nostaa kehitysapurahoja. Afrikassakin on esimerkiksi väestönkasvu sitä luokkaa, että mikään manner sellaista kestä, ja jossain vaiheessa se kohdistuu EU-alueella voimakkaaseen maahanmutto-paineeseen.

Turun Sanomissa oli hiljattain konkaripolitiikko, turvallisuusasiantuntijan, ja ”Linjanvetäjäksi” -itseään kutsuvan turkulaisen Ilkka Kanervan kannanotosta tai keskustelun avauksesta pikemminkin artikkeli, jossa Ike ehdottaa, että suomalaista koulutusosaamista voisi hyödyntää koulutusviennin ilmentymänä johonkin Afrikan maahan siten, että Suomi ottaisi asiakaseen hoitaa jonkin Afrikan valtion koulutujärjestelmä, ja pistää se kuntoon.

Vaikka Kanerva onkin kokoomuspolitiikko, ei idea koulutusviennin osalta Afrikkaan näin vasemmistolaisena työläisperheen kasvatinkaan osalta kuulosta mielestäni ihan poissuljetulta idealta noin äkkiseltään ajateltuna. Afrikan köyhimpien maiden naiset ja lapset. jos saa koulutuksen, sillä saattaisi myös olla vaikutus väestönkasvuun pitkässä juoksussa ja periytyvää köyhyyttä saataisiin vähennettyä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän sepposimonen2 kuva
Seppo Simonen

Jos Rinne saa hallituksensa aikaiseksi takararaivossa on pitää olla valtion ja kuntien velat aina mielessä elikä valtiolla 105,5 miljardia (velkakello) ja kunnilla ja sen tytäryhtiöoillä 34,6 miljardia (Kauppalehti) siis yhteensä 140 miljardia.
Tämän kun muistaa niin sen mukaan ei SDP-n Antti Rinteen pidä lisätä veronmaksajan vero taakkaa.
Kuitenkin länsimaisen yhteiskunamme pitä olla mukana rajoitetusti kehitysavussa vastapoolina pitää olla että kehitysavun saaja maa ottaa vastaan kansalaisensa kaikissa tilanteissa.

Käyttäjän JereSumell kuva
Jere Sumell

Verot ylös ja ihmisten hyvinvointi maksimiin! Se, mistä pitäisi leikata, on yritystuet, jotka valuu kokemukseni mukaan Suomen työllistymispolitiikkaa seuraavana keinottelijoiden taskuun.

Jos kaikki yritystuet lakkautettaisiin, tai enin osa niistä, valtio säästäisi kymmeniä miljardeja euroja.

Toinen, mistä valtio saisi verotuloja, on rikkaiden pääomaverotuksen ja perintöverotuksen rankka korotustalkoot.

Käyttäjän sepposimonen2 kuva
Seppo Simonen

Korjasin pari näppäilyvirhettä ja taasen se häipyi sensuuriin joka estää muutoin depattiia aikalailla.
Nämä rikkaiden pääomaveron ja perintöverot rajut korotukset lisäävät työttömyyttä ja velkaantumista joten ei hyvä idea päinvastoin perintövero tulisi muuttaa pohjoismaisen mallin mukaiseksi.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

Kyllä!

Lähtisin siitä että kehitysyhteistyö tulisi nostaa koko hallitusohjelman ykkosasiaksi.
Verojen nosto heti kakkoseksi, jotta voidaan toteuttaa ykköstä.

Muut sitten sinne perään jonoon ja katsotaan mihin rahat riittää.
Kuitenkaan unohtamatta panostuksia suomessa jo oleviin maahanmuuttajiin sekä vihapuheeseen.

Periaatteessa eläkeläisiltä voisi ennemminkin ottaa kuin antaa sen "vappusatasen" ja kohdistaa sekin kehitysyhteistyöhön.

Yritystuet tottakai alas.
Mutta miksi ei voisi olla myös joku raja, kun yritys tekee euromääräisesti riittävästi tulosta, niin tulisi voimaan erillinen vero joka ohjattaisi korvamerkittynä kehitysyhteistyöhön.

Jos haluamme olla kehitysavussa ja kansainvälisessä solidaarisuudessa "suurvalta", niin on aika ottaa isompia harppauksia kuin tähän mennessä.

Onko kommenteissa tarkoituksella sensuuri vai onko kyse asetuksissa olevasta virheestä?

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Joo kehitysapu pitää tuplata ja pakolaisia tänne mahtuu paljon lisää. Niin ja jos rahat ei riitä, niin leikataan kaikesta sostuista, lapsilisistä, eläkkeistä jne. Ja veroja lisää...

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen

Kannatettavaa on kehitysavun lisäämistä sellaisiin kohteisiin, jotka hillitsevät väestönkasvua Afrikassa. Ilmaston muutoksen yksi merkittävimmistä aiheuttajista on metsien kaataminen viljelysmaaksi kasvavalle väestölle. Siinä Suomen metsänhakkuut ovat pisara meressä.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Kehitysapua annettu jo yli viisikymmentä vuotta (esim. Tanzania) Afrikkaan eikä loppua näy. Hitaasti kehittyviä mutta viisaita nuo etelän miehet.

Arvi Hagelin

Länsi-Euroopan maat riistivät Afrikan siirtomaitaan, mutta kaikki muutkin maat ovat joutuneet jo kauan auttamaan noita riistettyjä siirtomaita kehitysmaina. Moraalinen ja taloudellinen vastuu kehitysmaista on minun mielestäni niillä mailla, jotka kehitysmaita siirtomainansa riistivät.

Toimituksen poiminnat