Jere Sumell - Punavihreitä kannanottoja Totuus esiin, maksoi mitä maksoi! Kansalla on oikeus saada kuulla totuus.

Turun toriparkki jäänee kuntalaisten veronmaksajien maksettavaksi lopulta?

Turussa käytiin pitkään vääntöä toriparkista, ja lopulta vihreätkin lähti kokoomuksen kelkkaan valtuustossa, kun kokoomus lupasi Turun vihreille muistaakseni pyörätien.

Totuus olisi ollut se, että Turku ei tarvitse uutta toriparkkia. Keskustassa on Louhi ja Puutorin parkki Sokoksen parkkihallista puhumattakaan, joista kestää torille kävely arviolta 1-2 -minuuttia. Eniten typerintä oli, kun arkeologisten kaivausten ajaksi niinkin tärkeä kulttuurihistoriallinen perintö, kuin Turun kauppatori vedettiin laatoituksen osalta ylös.

Lähteeni mukaan Toriparkin rahoituskaan ei ollut lopullisessa muodossaan läpinäkyvää kaikilta osin. Ne tahot, jotka kannattivat kyseistä parkkihalli -rakkenustyömaata, sulkivat tämän tosiasian tietoisuudestaan.

Turussakin lienee mahdollista, että täällä toimii jonkinlainen ”Hyvä veli” -verkosto, että kokoomuslaiset järjestävät töitä sidosryhmiensä yrityksille ottaen hyötyä myös itselle sitä kautta. En epäilisi lainkaan, jos toriparkin edetessä tulisi lisälasku kaupungille rakennustyömaasta, ja lopulta kuntalaiset tavalliset veronmaksajat maksavat viulut.

Toinen hanke, joka ylittää todennäköisesti budjettinsa, on Logomo-silta, jonka senkin epäilen vielä kuntalaisten maksu-caseksi. Kunnallisveroa tuleekin nostaa, mutta ei typerien hankkeiden takia, vaan siksi, että äsaataisiin julkiseen terveydenhuoltoon, sosiaalimenoihin yms. tärkeisiin kustannuksiin rahaa.

Sote-sopan yhä velloessa Turku myi sairaala-kiinteistöjään ruotsalaisille yksityisille isoilla toimijoille, ja rahat käytetään Kupittaalla parkkitilaan ja johonkin muuhun turhaan.

Puolue, jonka puitteissa itsekin pyrin tekemään punavihreää Turkua meille kaikille, eli vasemmistoliitto oli lopulta ainut puolue valtuustossa, jossa oltiin yksimielisiä sen asian suhteen, että toriparkki ei kuulu kuvaan.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Kateelliset käyvät Kuopiossa ihailemassa hienosti järjestettyä toriparkkia ja muutoinkin hienoa keskustamiljöötä kävelykatuineen.

Kuopiossahan aloitettiin toriparkin rakentaminen jo v. 1990.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

"Toinen hanke, joka ylittää todennäköisesti budjettinsa, on Logomo-silta, jonka senkin epäilen vielä kuntalaisten maksu-caseksi."

Sekä toriparkki, että Logomo-silta ovat ihan puhdasta nappikauppaa siihen verrattuna, millaisen katastrofin saatte aikaan Vasemmistoliitonkin kovasti kannattamalla pikaraitiotiellä. Kaupan päälle saatte vielä sekä tuhottua Turun seudun joukkoliikenteen, että Turun keskustan vetovoiman.

Parin sadan metrin funikulaarissa kustannusylitys oli vaatimattomat 116% alkuperäisestä, joten eiköhän siitä 400 miljoonan raitiotiestä hyvä tule...

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Samanlaista kallista sössimistä kuin Tampereella.

Toimituksen poiminnat